Vilka städmedel ska man använda för bäst resultat?

 

I våra matvarubutiker finns massvis av olika städmedel, vilket ska man då välja?

Frisörer säger ofta att du inte ska köpa schampo i matvarubutiker, är det samma med städmedel? Både ja och nej, du kan absolut köpa dina produkter där men då kräver det mer arbete och ger ändå inte samma resultat.

Produkterna vi använder är framtagna för att ge så bra resultat som möjligt, i dagvaruhandeln är konkurrensen oftast de låga priserna och därför blir ofta inte effekten densamma.

Varför finns det då så många olika städmedel och varför måste man ha olika medel för olika områden?

  • I köket behöver du ett städmedel som är effektivt mot fett. Ett smutsigt kök har ofta en hinna som är oljig av ex matos och för att få bort det behöver du ett städmedel med högt PH värde.
  • I badrummet är det inte alltid lika enkelt, i toalettstolen använder du ett medel för kalk, utanpå toalettstolen och toalettlocket använder du ett avfettande, här kan du även använda någon typ av desinficerande medel också.  Handfatet avfettas först för att sedan avkalkas vid behov (om det finns vitt på kranen eller mörkt på porslinet. I duschutrymmet behövs först en avfettning för att få bort ex schampo, balsam och smuts, för att sedan komma åt kalkavlagringarna och de gör du med ett städmedel med lågt PH värde.
  • Till självhäftande smuts i resten av hemmet som vid exempelvis dammtorkning kan det räcka med en fuktig microfiberduk.

 

Är du intresserad av produkterna vi använder kan du maila oss på info@arleboforetagsstad.se

(bilden visar ett av våra färdiga städpaket)