Ärlebo Företagsstäd AB

RUT

RUT-avdrag

För att det ska vara extra enkelt för dig att anlita oss tar vi på oss allt administrativt arbete avseende RUT-avdrag så att du som kund ska ha mindre att tänka på. Det innebär att den överenskomna kostnaden är efter RUT-avdraget avräknat och det är ditt fasta pris, vi sköter om resten.

Allmän info gällande RUT avdraget

Hushållsarbete ger rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad →

Som du bor i eller använder som fritidsbostad, eller som dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad.

RUT ger dig som privatperson 50% rabatt på det totala inköpspriset av dina hushållsnära tjänster, detta gäller bland annat flyttstädning, hemstädning, fönsterputsning och storstädning.

Länk till skatteverkets hemsida: info om RUT-avdrag

Vid utförande av tjänst där RUT avdraget går att använda sköter vi kontakten med skatteverket, det ända vi behöver är ditt personnummer.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert för din flyttstädning eller liknande städtjänst.

När avdraget infördes av den borgerliga alliansen den 1/7 2007 så gick protesterna höga inom vissa arbetarkretsar. Denna diskussion kallades pigdebatt och de mest extrema uttalandena var att detta var en återgång till tjänstefolket i början på 1900-talet. Våra grannländer (Danmark, Norge och Finland) som tidigare infört motsvarande avdrag för hushållsnära tjänster kom dessa förslag från vänstern med socialdemokraterna.

nyttja RUT avdrag i Umeå